10 motive pentru a incepe o afacere in criza
Data publicarii: 13-03-2009 | AfaceriCriza economica poate deveni o tragedie pentru cei care nu stiu sau nu pot sa profite de ea. Insa tentatia de a investi intr-o afacere este mare: cheltuieli si concurenta mai mici, oportunitati mari. Nu exista numai un motiv pentru care sa investesti acum, ci zeci. Iata primele cele mai importante 10 motive, ordonate de Entrepreneur.com.
1. Orice este ieftin. Toate ustensilele, instrumentele, utilajele necesare inceperii unei activitati au un pret mai mic, pentru ca toate echipamentele si-au pierdut din valoare din cauza crizei. Spatiile sunt mai ieftine, terenurile, imobilele.
2. Mana de lucru ieftina. Concurenta pe piata muncii a crescut, locurile de munca s-au impusinat, asa ca angajatorii isi permit sa plateasca mana de lucru mai putin. Aveti toate sansele sa gasiti acum specialisti pe care sa ii platiti la jumatate din cat ati fi facut-o acum doi ani.
3. Oamenii incearca sa-si schimbe furnizorii. Pentru ca e criza, toti vor sa reduca din cheltuieli. Asa sa vor fi oricand dispusi sa isi schimbe furnizorii actuali pe unii care isi ofera serviciile mai ieftin.
4. Taxe mici. Ca angajat, ai venit fix. Ca patron, obtii profit dintr-o gramada de taxe.
5. Familia si prietenii nu vor (sau nu pot) sa investeasca in piete de capital. Prin urmare, pot fi dispusi sa va finanteze, mai ales daca ati dovedit ca sunteti competitiv.
6. Creditele pentru IMM-uri se obtin din ce in ce mai usor. In trecut, intreprinderile mici si mijlocii obtineau foarte greu. Acum, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a incheiat parteneriate cu banci locale in vederea sprijinirii IMM-urilor.
7. PR ieftinv. Incasarile din publicitate au scazut in acelasi ritm cu preturile pentru aceste servicii. Prim urmare, promovarea noii firme va costa mai putin.
8. Orice se poate licita. Pentru a amenaja spatiile de birouri puteti cumpara mobilier sau echipamente de un anumit tip la licitatiile organizate de firmele care au dat faliment.
9. Puteti cumpara afaceri ieftine, dar profitabile. Multe persoane sunt speriate de criza, asa ca se grabesc sa scape de afacerea care li se pare ca devine o povara. Preturile sunt mai mult decat atractive. Puteti prelua o astfel de afacere si sa o dezvoltati.
10. Nu mai aveti loc de munca, cel mai bun argument pentru a pune bazele proprii afaceri. Veti putea controla pe de-a-ntregul afacerea, iar profitul va va intra Dvs in buzunar, nu sefilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri