Consiliul Concurentei a incheiat investigatia Kandia – Excelent

Data publicarii: 01-08-2006
Contractele incheiate de catre compania Kandia - Excelent cu distribuitorii sai nu incalca prevederile legii concurentei, este concluzia investigatiei declansate de Consiliul Concurentei ca urmare a cererii de dispensa inaintate de partile implicate, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cererea de dispensa este o procedura legala la dispozitia agentilor economici care au incheiat contracte ce contin restrictionari ale concurentei, dar care, in anumite conditii, pot beneficia de exceptare de la intedictia prevazuta de lege de a incheia astfel de contracte. La primirea unei cereri de dispensa, Consiliul Concurentei deschide o investigatie in cadrul careia sunt analizate efectele contractelor asupra mediului concurential de pe piata in cauza. 
 

In cadrul analizei s-a constatat ca, pe piata ciocolatei si a produselor din ciocolata, pe piata produselor din zahar cat si pe piata produselor de patiserie, contractele incheiate de catre Kandia - Excelent cu partenerii sai comerciali indeplinesc conditiile din legislatia concurentei privind intelegerile verticale, intre care si conditia cotei de piata (mai mica de 30%). Ca urmare, aceste contracte beneficiaza de exceptare.
 
Intelegerile verticale sunt acele acorduri pentru vanzarea si cumpararea unor bunuri sau servicii incheiate intre agenti economici care opereaza la niveluri diferite ale lantului productie – distributie.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: