Japonia vrea sa promoveze benzile desenate pentru sprijinirea economiei
Data publicarii: 14-04-2009 | InternationalJaponia vrea sa promoveze benzile desenate manga, pentru sprijinirea economiei ce a fost grav afectata de criza economica globala, decizia facand parte din planul de stimuli economici anuntat saptamana trecuta, scrie The Guardian.
Ca parte a noului pachet de stimuli financiari de 15.000 miliarde yeni, facut public vineri de catre oficialii niponi, Japonia spera sa castige din exporturile industriei "soft": benzi desenate manga, desene animate, jocuri video si muzica pop. Astfel, Japonia vrea sa creasca exporturile in acest domeniu de la 2% la 18% in urmatorii zece ani, in urma carora s-ar crea 500.000 de noi locuri de munca.
"Benzile desenate si jocurile video, dar si produsele vestimentare, au atras atentia consumatorilor din toata lumea", a declarat vineri premierul Taro Aso, un fan al benzilor desenate manga.
"Din pacate, aceasta industrie nu este legata de afacerile de peste ocean. Prin imbinarea popularitatii industriei japoneze soft de afaceri, doresc sa creez o piata de 20-30.000 miliarde yeni, pana in 2020, si 500.000 de noi locuri de munca", a adaugat acesta.
Scepticii vor privi orientarea premierului catre industria benzilor desenate drept o schema inaintea alegerilor, in contextul in care Aso doreste sa creasca in popularitate.
Agentia pentru afaceri culturale a cerut 12 miliarde yeni pentru punerea la punct a unui centru national pentru arte media, care ar urma sa promoveze cultura nipona pe plan international. Benzile desenate manga acopera toate temele posibile, de la povesti pentru copii, la cele cu caracter istoric si politic, sport si chiar pornografie.
Piata tranditionala a benzilor desenate manga castiga putin peste 400 miliarde yeni in 2007, de la aproximativ 580 miliarde yeni cu zece ani in urma, in timp ce vanzarile de benzi desenate in format electronic sunt asteptate sa urce la peste 70 miliarde yeni pana in 2012.
Pachetul de stimuli este cel de-al treilea de cand Aso a devenit premier, in septembrie 2008, si ridica cheltuielile totale la 25.000 miliarde yeni.
Cheltuielile includ 1.900 miliarde yeni pentru sustinerea pietei muncii, 3.000 miliarde yeni pentru initiative in sectorul financiar, 1.600 miliarde yeni pentru investitii in tehnologii cu un grad scazut de emisii de dioxid de carbon si 2.000 miliarde yeni pentru sanatate si ingrijirea copiilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri