Pirateria muzicala ajuta la vanzarile online de fisiere audio
Data publicarii: 22-04-2009 | InternationalPirateria muzicala nu este neaparat o piedica in calea dezvoltarii industriei muzicale, ci poate fi considerata, la fel de bine, un motor al acesteia, arata un studiu norvegian, preluat de cotidianul britanic The Guardian.
Cei care descarca muzica ilegal de pe internet sunt de zece ori mai dispusi sa plateasca pentru a asculta muzica decat cei care nu incalca legea din acest punct de vedere, este una dintre concluziile studiului efectuat de expertii unei scoli de management.
Acelasi studiu arata ca, desi vanzarile din industria muzicala au avut un trend descendent in ultimii ani, iar utilizatorii retelelor specializate pe muzica sunt permanent invinovatiti pentru aceasta situatie, se constata, totusi, o crestere a vanzarilor online de fisiere muzicale.
Coordonatoarea proiectului care a furnizat studiul, Anne-Britt Gran, a pornit de la ipoteza ca este foarte probabil ca grupul celor care descarca ilegal muzica prin programul BitTorrent sa se suprapuna cu grupul celor care cumpara muzica de pe site-uri ca Amazon sau iTunes Music.
Studiul norvegian a avut ca reper un grup de 2.000 de utilizatori de internet, interesati de muzica, cu varsta peste 15 ani. Pentru a-si definitiva concluziile, cercetatorii le-au cerut subiectilor dovezi privind achizitionarea de melodii disponibile online.
Concluziile studiului sosesc in acelasi timp cu sentinta in procesul Sweden's Pirate Bay, in care patru persoane au fost judecate pentru ca au spart codul celebrului program de descarcare a fisierelor audio BitTorrent. "Piratii" au fost condamnati la un an de inchisoare si la plata unor daune in valoare de 30 milioane de coroane suedeze, echivalentul a 2,5 milioane de lire sterline.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri