Avantajele contractelor temporare de munca

Data publicarii: 06-07-2009 | HR/Cariere

Contractele temporare dintre angajati si angajatori au devenit un trend in ultima vreme, intrucat reprezinta o metoda buna de a testa buna colaborare dintre doua persoane si posibilitatea unei angajari permanente de calitate, afirma un studiu intocmit de CareerBuilder.com.

Numai in Statele Unite, mai mult de doua milioane de oameni lucreaza ca angajati temporari, chiar daca este vorba de freelanceri, lucratori independenti sau in regim de part-time, conform datelor Biroului de Statistica al Statelor Unite. Aceasta metoda era intr-adevar aplicata de companiile mari de ani buni, insa trendul a acaparat si afacerile mici si mijlocii, intrucat angajatorii pot testa mult mai usor un posibil staff permanent in urma experientei lucrului cu acesta.

Metoda poate fi o maniera de castig deopotriva pentru angajatori, dar si pentru angajati, intrucat acestia pot lua o decizie in cunostinta de cauza, putand evita o colaborare neplacuta, care aduce diverse tensiuni.

Desi majoritatea candidatilor care aplica pentru posturi temporare doresc sa ocupe in viitorul apropiat pozitii permanente intr-o companie, acestia sunt dispusi insa sa-si ofere serviciile si intr-un regim part-time in speranta ca se vor dovedi eficienti si vor ocupa, in cele din urma, postul dorit. 74% dintre angajatii temporari urmaresc pozitii permanente si, conform unui studiu oferit de America Staffing Association, 72% dintre acestia obtin, pana la urma, pozitia dorita in cadrul companiei.

CareerBuilder sfatuieste insa angajatorii sa grabeasca procesul ocupare a unui post in compania lor, intrucat multi angajati temporar completeaza, de obicei, aplicatii si pentru alte companii in cazul in care observa ca tranzitia dintre job-ul temporar si cel permanent intarzie sa apara.

Redactia BankNews.ro