Managerii care isi schimba jobul iau salarii mai mici
Data publicarii: 07-07-2009 | HR/CariereManagerii care isi schimba locul de munca in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic sunt nevoiti sa accepte salarii cu pana la 50% mai mici, potrivit specialistilor in resurse umane de pe piata.
"La nivel de middle management si de top management, salariile au scazut pentru cei care si-au schimbat locul de munca in aceasta perioada. Desi fenomenul nu trebuie generalizat, cunoastem suficiente cazuri de middle manageri din domeniul constructiilor care au acceptat uneori si jumatate din cat castigau anul trecut pentru a avea un job", spune Florin Ochiana, HR operations manager pentru compania de recrutare Lugera&Makler.
La nivel de top management, piata a evoluat aproximativ la fel, mentioneaza reprezentantul Lugera&Makler. "Managerii in schimbare nu au mai obtinut veniturile de anul trecut sau au acceptat acelasi nivel salarial; acolo unde s-a profitat de criza pentru a schimba managementul din diverse motive, din informatiile noastre, au fost angajati alti manageri pe salarii mai mici cu 20-30%", spune Ochiana.
Din perspectiva angajatilor, salariul este criteriul care conteaza cel mai putin in aceasta perioada atunci cand decid sa isi schimbe locul de munca, este de parere Daniela Necefor, managing partner pentru Total Business Solutions. "Candidatii accepta acum mutarea intr-o alta companie chiar si pentru acelasi pachet salarial, mai ales daca firma respectiva are un brand mai puternic si, in principal, daca are un nume foarte bun din punctul de vedere al comportamentului fata de angajati si al respectarii promisiunilor", spune Necefor.
Specialistii sunt mai precauti in ceea ce priveste lansarea de solicitari foarte mari, a observat managerul HR al companiei BPO (business process outsourcing) WNS Global Services Romania. "Sunt mai constienti de faptul ca trebuie sa si ofere, nu doar sa ceara", spune managerul HR. Spre deosebire de anii trecuti, cand pachetele salariale se negociau la un nivel foarte ridicat, in prezent, angajatorii ofera pachete strict in limitele grilei salariale, iar in cazul in care candidatul refuza, se face oferta urmatorului clasat, mentioneaza reprezentantul TBS.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri