Comisarul european pentru telecomunicatii doreste relaxarea regulilor de proprietate intelectuala pe internet

Data publicarii: 13-07-2009 | Actualitate

Utilizatorii europeni de internet ar putea sa descarce muzica si alte fisiere mai usor si fara a fi tentati sa apeleze la piraterie. Comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reading este de parere ca regulile pentru protejarea dreptului de autor si a proprietatii intelectuale pe internet ar trebui relaxate, anunta Reuters.

"Prioritatea mea numarul unu va fi crearea unui cadru legal simplu si care favorizeaza consumatorii pentru accesarea continutului digital in UE, asigurand in acelasi timp si remunerarea corecta pentru creatori" a declarat aceasta in cadrul unui seminar.

Legile actuale sunt, in opinia comisarului european, prost contruite, ele impingand majoritatea utilizatorilor de internet, in special pe cei tineri, sa pirateze si sa descarce ilegal fisiere de pe internet. Un sondaj citat de Reading arata ca 60% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani care au descarcat fisiere de pe internet, au facut-o fara sa plateassca.

Reading ar putea candida la inca un mandat de comisar european in domeniul telecomunicatiilor, dupa cei cinci ani petrecuti la sefia acestui comisariat. Printre celelalte prioritati anuntate se numara digitalizarea cartilor si incurajarea platilor prin intermediul telefonului mobil.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: