GM evita falimentul, desi contextul este nefavorabil

Data publicarii: 13-07-2009 | International

General Motors a anuntat oficial ca a eliminat orice riscuri de a intra in faliment. Noul General Motors, asa cum a fost prezentat, va avea mai putine datorii, insa si mai putine marci si modele de masini de intretinut. In acest fel, o buna parte din actiunile companiei vor fi distribuite catre americanii platitori de taxe, informeaza Reuters.

Desi pretul carburantilor este in scadere, iar sentimentul cumparatorilor in raport cu piata autoturismelor inregistreaza valori negative, din cauza instabilitatii locurilor de munca, General Motors se arata destul de increzatoare intr-o noua revenire pe piata.

"Trebuie sa analizam si felul in care americanii reactioneaza. Daca acestia incep sa cumpere masini sub marca GM, avem de-a face cu un final fericit, insa daca acestia inca manifesta neincredere fata de constructorul de masini, ne vom confrunta cu situatii mult mai dificile", a declarat Bill Holstein, autorul lucrarii "De ce conteaza General Motors?".

Pretul carburantilor a suferit cea mai abrupta scadere din luna ianuarie, incheiandu-si cotatia sub valoarea de 60 de dolari pe baril. Scaderea continua a preturilor la combustibili a generat diverse reactii din partea analistilor economici, acestia explicand ca nu vom cunoaste prea curand o restabilizare a economiei mondiale.

Redactia BankNews.ro