Costurile imobiliare pot sa bage companiile in faliment

Data publicarii: 22-07-2009 | Afaceri

Furnizorul global de solutii inovatoare privind spatiile de birouri, Regus Group, estimeaza ca cererea pentru medii de lucru flexibile din Romania va continua sa creasca in 2009 si 2010, in timp ce economiile statelor central-europene incep sa se comprime, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Grupul a mai raportat o crestere puternica pe piata locala in ultimii ani si considera ca angajamentele imobiliare pe termen lung devin tot mai putin atractive. Dezvoltarea rapida din ultimii 10 ani din Romania a determinat o majorare a cererii de spatii de lucru flexibile, crestere reflectata de avansul inregistrat de furnizorul de birouri.

"Companiile romanesti au nevoie de un cadru de crestere si adaptare rapida la conditiile schimbatoare de pe pietele dinamice locale si straine. In mod similar, investitorii straini, precum companiile care isi stabilesc operatiunile in Romania (in special din sectoare precum IT sau industria farmaceutica) au nevoie de abilitatea de a se transforma rapid si fara costuri suplimentare", se arata in comunicatul Rugus Group.

Dificultatile economice au determinat majorarea cererii

Astfel, chiar daca la inceput compania era doar un jucator de nisa care atragea doar antreprenori si oameni de afaceri vizionari, limitati de atitudinile traditionale privind spatii de birouri, acum comunitatea de afaceri din Romania recurge la externalizarea spatiilor de lucru pentru a reduce operatiunile care nu sunt de baza. "Comunitatea de afaceri romaneasca ce aprecia abordarea noastra flexibila si externalizata privind spatiile de lucru s-a extins rapid, odata cu necesitatea companiilor de a creste in mod dinamic, de a realiza schimbari radicale, sau de a reduce operatiunile care nu sunt de baza", a declarat Garry Gurtler, Director Regional Regus pentru Europa Centrala si de Est.

Totodata, acesta sustine ca in intreaga lume vestica, costurile imobiliare sunt cheltuieli care determina esecul comercial. "Mediile de afaceri variabile au nevoie de solutii flexibile privind spatiile de lucru, astfel ca firmele sa nu devina impovarate de angajamente financiare sau restrictii care nu mai servesc obiectivelor lor. De fapt, in intreaga lume vestica, costurile imobiliare sunt cheltuielile care determina, cel mai probabil, esecul comercial atunci cand companiile se afla sub presiunea pietei. Astfel, avand in vedere ca dificultatile economice globale afecteaza si Romania in acest an, nu este surprinzator ca inregistram un interes tot mai crescut privind oferta noastra", a spus Garry Gurtler.

Integral in Curierul National