Marfin injecteaza 10 milioane euro in capitalul subsidiarei din Romania

Data publicarii: 25-09-2009 | Finante-Banci

Marfin Egnatia Bank a majorat capitalul social al subsidiarei din Romania cu 42,05 milioane lei, prin contributie in euro, pana la 170,75 milioane lei, conform unor documente oficiale ale bancii.

Astfel, contributia in numerar s-a facut in moneda europeana, respectiv 10 milioane euro, la un curs de schimb de 4,2051 lei/euro, iar majorarea de capital s-a realizat prin emiterea unui numar de 420,5 milioane de noi actiuni, la o valoare nominala de 0,10 lei.

In urma majorarii, noul capital social al subsidiarei Marfin Bank, de 170,75 milioane lei, este constituit din 6,56 milioane lei, 19,2 milioane dolari (echivalentul a 35,45 milioane lei) si 33,5 milioane euro (echivalentul a 128,74 milioane lei). Contributia in euro a fost realizata la cursuri de schimb diferite.

Cinci actionari ai bancii, respectiv Vassilios Theocharakis, Alexandros Bakatselos, Kiriakos Mamidakis, Vassilios Flouris si Despina Theocharakis, au decis sa nu contribuie la majorarea de capital propusa in mod proportional cu cota lor de participare la capitalul social al bancii.

"In conformitate cu prevederile actului constitutiv al Marfin Bank, in cazul in care un actionar opteaza sa nu participe la majorarea propusa proportional cu participarea sa la capital, ceilalti actionari vor avea dreptul sa subscrie si sa plateasca, integral sau partial, actiunile suplimentare care ar fi fost altfel subscrise si platite de actionarii neparticipanti", arata documentul.

Dupa majorare, Marfin Egnatia Bank detine 99,23% din actiunile bancii, iar Vassilios Theocharakis, Alexandros Bakatselos, Kiriakos Mamidakis, Vassilios Flouris si Despina Theocharakis au participatii cuprinse intre 0,045% si 0,34%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: