Conduce banca deschisa in anul crizei
Data publicarii: Astazi, 30-10-2009 | Finante-BanciPetre Tulin, directorul general al Bancii Comerciale Feroviara, spune ca institutia de credit are avantajul de a pleca de la zero. Un bancher ambitios, care vede in fiecare schimbare profesionala o provocare. Petre Tulin vrea sa duca Banca Comerciala Feroviara pe profit in numai trei ani de la lansare.
Dupa 15 ani de cariera la Banca Nationala a Romaniei, in cadrul Directiilor de Reglementare si de Supraveghere, a trecut de cealalta parte a baricadei, in randul bancilor comerciale. A condus in decursul a patru ani doua dintre bancile pentru locuinte de pe piata romaneasca, iar, in acest an, a ales sa treaca la carma Bancii Comerciale Feroviara (BCF), institutie de credit de tip universal.
Banca, al carei actionar majoritar este omul de afaceri Valer Blidar, a primit autorizatia de functionare de la BNR in luna august si urmeaza sa-si inceapa activitatea la jumatatea lui noiembrie. Petre Tulin (40 de ani) spune ca fiecare schimbare pe plan profesional a fost vazuta ca o noua provocare.
Aplica strategia pasilor marunti
Desi banca este lansata intr-o perioada dificila pentru economia romaneasca, Tulin spune ca are avantajul de a pleca de la zero. "Noi nu avem credite neperformante, nu avem probleme". In timp ce ceilalti bancheri invata din propriile greseli, el invata din greselile lor si spune ca va adopta o atitudine prudenta in relatia cu clientii pentru a putea creste cantitativ, dar si calitativ. "Abordarea noastra este cea a pasilor marunti, vrem sa avem o crestere sustenabila a cifrei de afaceri", explica directorul bancii.
Desi evita sa ofere cifre, cum ar fi numarul de clienti sau cota de piata tintite, el spune ca vrea sa duca banca pe profit in trei ani. "Este o tinta ambitioasa, dar si realista", puncteaza bancherul.
Pentru inceput, vizeaza companiile
Pana la finele anului, banca va deschide sase sucursale in Bucuresti, Arad, Baia-Mare si Cluj-Napoca, iar in urmatorul an va mai deschide inca sase in marile orase.Nu exclude, intr-o perspectiva mai indepartata, chiar extinderea in zona rurala. Pentru inceput, pana isi va dezvolta suficient reteaua, Banca Comerciala Feroviara va oferi produse si servicii corporate, iar companiile feroviare constituie unul dintre segmentele vizate.
Directorul general al bancii considera ca, in aceasta perioada, cand numarul de imprumuturi cu probleme pe segmentul retail a crescut foarte mult, companiile pot constitui o categorie de clienti mult mai atractiva. "In momentul in care economia isi va reveni, va fi probabil sectorul care va avea dinamica cea mai ridicata din piata", adauga directorul bancii.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri