Express Finance isi va majora capitalul social

Data publicarii: 18-08-2006
Actionarii Express Finance - Societate de Microfinantare au aprobat majoarea capitalului social de la 685.280 lei pana la aproape 3,2 milioane de lei, insa reprezentantii companiei au declarat joi, pentru NewsIn, ca ar ramane multumiti si daca vor reusi sa atinga valoarea de doua milioane de lei. Banii stransi vor fi folositi pentru dezvoltarea afacerilor, a declarat directorul de relatii cu publicul, Monica Misca. Majorarea de capital social va fi operata din 16 august pana pe 20 august.

Misca a mai spus ca in momentul de fata, Express Finance poate acorda doar credite de microfinantare si asteapta sa obtina de la Banca Nationala a Romaniei statutul de institutie financiara nebancara. Express Finance poate acorda microcredite, cu valoarea de pana in 25.000 euro, iar nevoia de acest tip de credite este "incredibil de mare", a afirmat Misca. Chiar daca intreprinderile mici si mijlocii (IMM) au nevoie de un volum mare de credite, iar piata din Romania necesita circa 500 milioane euro pentru microfinantari, "bancile nu sunt inca interesate de sectorul micro", a declarat pentru NewsIn Misca.

Cooperative Housing Foundation (CHF), organizatie internationala non-profit cu sediu in Statele Unite, este actionarul majoritar la Express Finance, cu peste 98%.

CHF International Romania a dezvoltat in Romania programe de dezvoltare si de creditare a IMM-urilor, fiind prezenta in mai multe cu 20 de sedii, potrivit paginii de internet a companiei.

"Activitatile de creditare existente sunt completate de selectarea CHF International Romania de catre USAID Romania pentru coordonarea unui program in valoare de 13,3 milioane de dolari destinat sprijinirii sectorului IMM din Romania in domenii precum accesul sporit la credite, competitivitate si reforma juridica si legislativa a mediului de afaceri. Programul functioneaza in perioada 2003-2008," conform paginii de internet al CHF Romania.

CHF Romania dezvolta in 25 de judete proiectul "Enterprise Development & Strengthening", care doreste sa obtina accesul sporit al IMM-urilor si asociatiilor familiale la fonduri.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: