Banca Mondiala emite prima obligatiune supranationala pe piata romaneasca

Data publicarii: 18-08-2006
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), cunoscuta si sub denumirea de Banca Mondiala, va face o emisiune de obligatiuni deonominate in lei pe piata locala in valoare de 525 milioane RON. Aceasta obligatiune reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating AAA in Romania, sub legislatia si sistemele de decontare locale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Emisiunea va avea o maturitate de 3 ani cu un dobanda de 6.5%, platita semianual, iar perioda de subscriere va fi intre 30 August si 12 Septembrie 2006. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, AAA de la agentia Standard & Poors si Aaa de la Moody’s Investors Service.

Martin Bakelaar, Director Piete Financiare la ABN AMRO Bank (Romania) - consultant financiar, grup de distributie si agent de plata, a declarat urmatoarele „Aceasta emisiune reprezinta o oportunitate rara pentru investitorii locali de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung, datorata in special dobanzile oferite de obligatuni similare ca si maturitate de pe pietele din regiune si din perspectiva ratelor de dobanda pe termen scurt”.

Razvan Pasol, Presedintele Intercapital Invest – intermediar, a declaraturmatoarele „Aceasta oferta publica de 525 milioane RON este cea mai mare de pe piata romaneasca pana la aceasta data. Emisiunea reprezinta un semnal pozitiv pe care Banca Mondiala il transmite mediului financiar romanesc in general si pietei de capital in mod special”.

Banca Mondiala este o organizatie internationala creata in 1945 avand la ora actuala 184 de tari membre, inclusiv Romania. Principalul ei obiectiv este reducerea saraciei prin promovarea unei dezvoltari economice sustenabile.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: