Ghid de supravietuire pentru o idila la munca
Data publicarii: 19-01-2010 | HR/CariereDaca-ti petreci doua treimi din zi intr-un birou, exista sansa sa-ti intalnesti acolo jumatatea. Insa, acest lucru iti poate aduce si neplaceri, nu doar placeri, daca nu tii cont de cateva sfaturi simple.
60.000 de ore din timpul unei cariere le petreci la locul de munca, potrivit unui studiu britanic. Si daca tot stai atat la birou, exista sanse mari sa te indragostesti de un coleg. De altfel, statisticile au demonstrat ca doi din cinci angajati au o aventura cu cineva de la serviciu. Exista insa un set de reguli, de care e bine sa tii seama inainte de a initia un pas in doi.
Fii discret. Aceasta e regula de aur a oricarei relatii de iubire dintre doi colegi.Un sarut pe fuga, un zambet prea gales sau atingere prea evidente pot duce la barfe, care-ti pot pune in pericol locul de munca. Aceasta e prima regula din setul celor 10 oferite celor care isi traiesc idila la birou, releva un articol publicat pe allwomenstalk.com.
Anunta-ti seful. Inainte ca barfele sa ia amploare, e bine sa ai cu seful tau o discutie intre patru ochi in care sa-i spui ca tu esti implicat intr-o relatie cu un coleg. Asta il va face sa nu-si imagineze despre tine sau despre partenerul tau ca ati avea o moralitate indoielnica.
Gandeste. Inainte de a te implica intr-o relatie la locul de munca, gandeste-te ce se va intampla in momentul despartirii.
Care vor fi consecintele? Dupa o despartire urata, unul dintre cei doi parteneri demisioneaza, pentru a rupe orice legatura cu ex-ul. Intreaba-te: "Este el / ea suficient de important pentru a-mi risca jobul?" Bazeaza-te pe ce iti spune instinctul si actioneaza in consecinta.
Afla care este politica firmei in ceea ce priveste relatiile la birou.Cele mai multe companii interziceau dragostea la locul de munca, dar cu trecerea timpului, politicile in acest sens au devenit mai permisive. Este bine totusi sa te informezi.
Nu trimite emailuri romantice. Chiar daca nu te poti abtine sa flirtezi online cu colegul de birou, e mai bine sa spui "pas". Multe firme dispun de sisteme de monitorizare a corespondentei electronice a anagajatilor.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online