Ghid de supravietuire pentru o idila la munca

Data publicarii: 19-01-2010 | HR/Cariere

Daca-ti petreci doua treimi din zi intr-un birou, exista sansa sa-ti intalnesti acolo jumatatea. Insa, acest lucru iti poate aduce si neplaceri, nu doar placeri, daca nu tii cont de cateva sfaturi simple.

60.000 de ore din timpul unei cariere le petreci la locul de munca, potrivit unui studiu britanic. Si daca tot stai atat la birou, exista sanse mari sa te indragostesti de un coleg. De altfel, statisticile au demonstrat ca doi din cinci angajati au o aventura cu cineva de la serviciu. Exista insa un set de reguli, de care e bine sa tii seama inainte de a initia un pas in doi.

Fii discret. Aceasta e regula de aur a oricarei relatii de iubire dintre doi colegi.Un sarut pe fuga, un zambet prea gales sau atingere prea evidente pot duce la barfe, care-ti pot pune in pericol locul de munca. Aceasta e prima regula din setul celor 10 oferite celor care isi traiesc idila la birou, releva un articol publicat pe allwomenstalk.com.

Anunta-ti seful. Inainte ca barfele sa ia amploare, e bine sa ai cu seful tau o discutie intre patru ochi in care sa-i spui ca tu esti implicat intr-o relatie cu un coleg. Asta il va face sa nu-si imagineze despre tine sau despre partenerul tau ca ati avea o moralitate indoielnica.

Gandeste. Inainte de a te implica intr-o relatie la locul de munca, gandeste-te ce se va intampla in momentul despartirii.

Care vor fi consecintele? Dupa o despartire urata, unul dintre cei doi parteneri demisioneaza, pentru a rupe orice legatura cu ex-ul. Intreaba-te: "Este el / ea suficient de important pentru a-mi risca jobul?" Bazeaza-te pe ce iti spune instinctul si actioneaza in consecinta.

Afla care este politica firmei in ceea ce priveste relatiile la birou.Cele mai multe companii interziceau dragostea la locul de munca, dar cu trecerea timpului, politicile in acest sens au devenit mai permisive. Este bine totusi sa te informezi.

Nu trimite emailuri romantice. Chiar daca nu te poti abtine sa flirtezi online cu colegul de birou, e mai bine sa spui "pas". Multe firme dispun de sisteme de monitorizare a corespondentei electronice a anagajatilor.

Integral in Gandul