Sun Plaza va fi deschis in 25 februarie, investitorii asteapa 15 milioane de vizitatori anual

Data publicarii: Astazi, 08-02-2010 | Afaceri

Centrul comercial Sun Plaza, proiect de 200 mil. euro, dezvoltat de Sparkassen Immobilien in parteneriat cu firma EMCT, se va deschide in data de 25 februarie, investitorii astepandu-se la circa 15 milioane de vizitatori anual, se arata intr-un comunicat remis luni de companie.

Dezvoltatorii anuntase initial ca vor inaugura Sun Plaza in octombrie 2009, insa au revenit si au mutat termenul pentru luna februarie, nespecificand insa si ziua. "Deschiderea in februarie 2010 ofera centrului comercial un drum mai sigur pe termen lung din punct de vedere al vanzarilor si al business-ului, decat o posibila, dar inoportuna inaugurare in octombrie anul acesta (2009-n.r.)", spunea, la sfarsitul lunii octombrie 2009, Michael Richard, Director General EMCT, dezvoltatorul Sun Plaza.

Sun Plaza are o suprafata totala de 210.000 mp si o suprafata comerciala de 80.000 mp, precum si 2.000 de locuri de parcare dispuse pe doua niveluri subterane si o legatura directa cu statia de metrou Piata Sudului, realizata printr-un pasaj subteran.

Zona comerciala Sun Plaza include un hipermarket Cora, magazinul de bricolaj Baumax, magazinele Mobexpert, Flanco, Zara, C&A, Marks and Spencer, Debenhams, New Yorker, Hervis, Sprider, Koton, Diverta, Humanic si Deichmann.  De asemenea, in complexul comercial sunt magazinele Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, Douglas, Sephora, Nine West, Pimkie, Orsay, Promod, Motivi, Levi's.

Totodata, in Sun Plaza zona de "food-court" este formata din McDonald's, KFC, Pizza Hut, Cinnabon, Mezzo di Pasta si restaurante locale.

Zona de divertisment a centrului comercial include 15 sali de cinema, cu o capacitate de 3.000 de locuri in multiplexul Cinema City, un club de bowling si billiard, un cazinou, un pub si mai multe cafenele.

Sparkassen Immobilien AG, companie de investitii imobiliare din Austria, este listata la Bursa din Viena de 21 de ani, avand investitii in proprietati rezidentiale, birouri, hoteluri si spatii comerciale in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La 30 iunie 2009, valoarea totala a portofoliului era de 1,85 mld. euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1.517.300 m2.

EMCT s-a implicat in dezvoltarea de centre comerciale in Romania de peste zece ani, colaborand cu retaileri importanti precum Carrefour, Bricostore si Cora.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: