Pretinsi comisari de Protectia Consumatorului dau amenzi in Capitala si in Ilfov

Data publicarii: 11-02-2010 | Actualitate

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) avertizeaza operatorii economici din Bucuresti si din judetul Ilfov in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC si care, sub pretextul depistarii unor nereguli, solicita plata unor amenzi.

Potrivit reprezentantilor ANPC, falsii comisari au desfasurat astfel de activitati ilegale de control in Bucuresti si in judetul Ilfov. "Unii au fost identificati ca membri ai unor organizatii neguvernamentale de protectia consumatorilor. Utilizeaza legitimatii asemanatoare cu cele oficiale si in unele cazuri se inregistreaza in Registrul Unic de Control", spun reprezentantii ANPC.

ANPC reaminteste operatorilor economici ca niciodata comisarii proprii nu solicita achitarea cu numerar a eventualelor amenzi dupa terminarea controlului si ca, in cazul  aplicarii unor sanctiuni contraventionale, acestea se achita la Trezorerie. ANPC mentioneaza, de asemenea, ca membrii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei consumatorilor nu au drept de control, ci doar de a informa opinia publica asupra unor deficiente de calitate a produselor sau serviciilor.

"Pentru a preveni viitoare incalcari ale legii, atragem atentia operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza caruia se face controlul, sa verifice legitimatiile comisarilor care vin in control si sa anunte autoritatile in cazul in care sunt victimele unor asemenea inselaciuni", spune presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: