Inca o politie pe capul firmelor

Data publicarii: 08-03-2010 | Afaceri

Politia Locala va avea atributii in verificarea activitatii economice a firmelor, daca va fi aprobat un proiect de act normativ initiat de MAI, sustin reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, care considera ca o astfel de prevedere ar fi aberanta. "Ministerul de Interne a initiat un act normativ de modificare a Legii Politiei Locale, prin care sa se dea posibilitatea oricarui politist din cadrul acestei structuri sa controleze firmele", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

Proiectul de act normativ privind Legea Politiei Locale este publicat pe site-ul MAI, la transparenta decizionala. Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) considera ca nu se justifica infiintarea unui nou organism de control, Politia Locala, intrucat atributiile acesteia s-ar suprapune cu atributiile organismelor de control deja existente. In acest sens, Consiliul a trimis o adresa presedintelui Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM, Cristian Haiduc, in legatura cu proiectul Legii Politiei Locale, care acum e in dezbatere publica.

"Politia Locala nu ar face decat sa demareze controale excesive si multiple, care ar afecta activitatea intreprinderilor, in special a intreprinderilor mici si mijlocii. Ar fi doar un organism in plus care ar introduce incompetenta in economie. Ar genera abuzuri, coruptie si birocratie excesiva. Sper sa nu se adopte o astfel de prevedere, pentru ca ar fi o aberatie. Prevederea ar urma sa dea Politiei Locale atributii in verificarea activitatii economice, adica politistii locali sa se verifice contabilitatea, bilantul, inventarul", a subliniat Ovidiu Nicolescu.

Potrivit Consiliului IMM, organismele deja existente care au atributii asemanatoare celor pe care Politia Locala le-ar putea avea sunt: Garda Financiara, Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei, Autoritatea Nationala a Vamilor si Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: