Imprumuturile marca Provident, intre bine si rau
Data publicarii: 07-04-2010 | Finante-BanciUnica pe piata atat ca dobanzi, dar si ca strategie de marketing, compania Provident a reusit sa atraga de partea ei o serie de clienti care sunt multumiti de servicii, dar si unii care ii apostrofeaza pentru modul in care isi desfasoara businessul, noteaza Evenimentul Zilei. In realitate, singurii sai competitori pot fi rudele, vecinii sau cunostiintele clientilor, care le pot imprumuta sume mici fara dobanzi uriase.
Provident este cunoscuta ca fiind compania de creditare cu cele mai mari dobanzi din piata, DAE (dobanda anuala efectiva - n.r.) poate ajunge si la aproximativ 520%, adica de 15 ori mai mare decat valoarea practicata de bancile de pe piata locala la ora actuala.
Avantaje versus dezavantaje
Avantajele oferite de in stitutia financiara nebancara (IFN) sunt in primul rand ca nu i se cer solicitantului prea multe acte, nici nu este verificat la Biroul de Credite si nici nu conteaza daca a avut sau are alte imprumuturi. Dezavantajul este DAE uriasa si faptul ca rata trebuie achitata saptamanal, in timp ce la restul creditorilor se achita lunar. EVZ a pus pentru dumneavoastra, in oglinda, doua cazuri ale clientilor Provident. Unii care au luat credite de la IFN si sunt multumiti, si altii care nu vor sa mai auda de aceasta companie.
Pe de o parte, o avem pe Mariana Marin, care a ajuns din 2007 pana acum sa ia opt credite si continua pentru ca nu vrea sa mai auda de banci. Iar de cealalta parte il avem pe fiul unui debitor, care contesta contractele facute de tatal sau si care sustine ca Provident nu respecta nici regulile Bancii Nationale a Romaniei si nici pe cele impuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri