Imprumuturile marca Provident, intre bine si rau

Data publicarii: 07-04-2010 | Finante-Banci

Unica pe piata atat ca dobanzi, dar si ca strategie de marketing, compania Provident a reusit sa atraga de partea ei o serie de clienti care sunt multumiti de servicii, dar si unii care ii apostrofeaza pentru modul in care isi desfasoara businessul, noteaza Evenimentul Zilei. In realitate, singurii sai competitori pot fi rudele, vecinii sau cunostiintele clientilor, care le pot imprumuta sume mici fara dobanzi uriase.

Provident este cunoscuta ca fiind compania de creditare cu cele mai mari dobanzi din piata, DAE (dobanda anuala efectiva - n.r.) poate ajunge si la aproximativ 520%, adica de 15 ori mai mare decat valoarea practicata de bancile de pe piata locala la ora actuala.

Avantaje versus dezavantaje

Avantajele oferite de in stitutia financiara nebancara (IFN) sunt in primul rand ca nu i se cer solicitantului prea multe acte, nici nu este verificat la Biroul de Credite si nici nu conteaza daca a avut sau are alte imprumuturi. Dezavantajul este DAE uriasa si faptul ca rata trebuie achitata saptamanal, in timp ce la restul creditorilor se achita lunar. EVZ a pus pentru dumneavoastra, in oglinda, doua cazuri ale clientilor Provident. Unii care au luat credite de la IFN si sunt multumiti, si altii care nu vor sa mai auda de aceasta companie.

Pe de o parte, o avem pe Mariana Marin, care a ajuns din 2007 pana acum sa ia opt credite si continua pentru ca nu vrea sa mai auda de banci. Iar de cealalta parte il avem pe fiul unui debitor, care contesta contractele facute de tatal sau si care sustine ca Provident nu respecta nici regulile Bancii Nationale a Romaniei si nici pe cele impuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: