Croitoru (BNR): Romania nu iese din recesiune decat in semestrul II, cresterea va fi in jur de zero

Data publicarii: 15-04-2010 | Finante-Banci

Romania a atins acum punctul minim al scaderii economice si va iesi din recesiune abia in semestrul II, iar cresterea economica in acest an se va situa in apropiere de zero, a declarat joi consilierul guvernatorului bancii centrale Lucian Croitoru.

"Romania nu iese din recesiune decat in semestrul II si foarte slab, iar cresterea va fi in jur de zero anul acesta. Am vazut ca si FMI si-a revizuit prognoza de crestere economica la 0,8% (fata de estimarea avuta in vedere la constructia bugetului pe anul 2010, de 1,3%, n.r.)", a spus Croitoru.

"Dupa parerea mea, acum am atins punctul de minim. Romania a intrat in criza la un an fata de tarile dezvoltate din cauza faptului ca romanii au respins mental criza si acum au trecut in extrema cealalta in care se manifesta foarte mult pesimism in ce priveste mersul economiei", a adaugat reprezentantul bancii centrale.

Lucian Croitoru a explicat ca "iesirea din criza a Romaniei este imposibila, fara iesirea din criza a economiei mondiale, din cauza faptului ca Romania se poate finanta foarte putin".

Oficialul a precizat ca principalele motoare ale cresterii economice sunt cresterea exporturilor, intrarile mari de capital si cresterea investitiilor straine directe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: