Proprietarul Primei Case executate silit are un credit de peste 50.000 euro
Data publicarii: 23-04-2010 | Finante-BanciProprietarul "Primei Case" executata silit nu este din Bucuresti si a platit doar doua rate din creditul ce depasesete valoarea de 50.000 de euro. In prezent, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) nu mai are alte dosare de executat.
"Fondul de garantare este doar un intermediar intre banca si Ministerul Finantelor Publice, motiv pentru care nu va pot oferi detalii cu privire la tipul locuintei sau a localitatii de provenienta a datornicului. Pot sa spun ca si-a platit doar vre-o doua rate si nu a mai putut. Valoarea creditului este de peste 50.000 de euro. Deocamdata nu mai avem in lucru alte dosare ce privesc executarea", a declarat pentru capital.ro Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.
Acesta a anuntat in luna martie ca urmeaza a fi executate silit una sau doua case garantate de fond si ca statul pune pe ultimul plan executarea caselor si incearca sa recupereze banii din alte venituri ale clientului.
Potrivit noilor reglementari introduse recent de Guvern, in cazul executarii, creditul rau-platnicului poate fi transferat unui alt client eligibil in programul "Prima Casa".
Cum se executa "Prima Casa"
Potrivit legii care guverneaza programul, creantele rezultate din garantiile acordate si platite institutiilor de credit in cadrul "Prima Casa" sunt creante bugetare a caror recuperare prin executare silita se efectueaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
"In cazul in care debitorul nu isi plateste de bunavoie creantele bugetare datorate, organele fiscale competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru stingerea acestora, vor proceda la aplicarea modalitatilor de executare silita, prevazute la Cap.8 din Codul de Procedura Fiscala", ne-au transmis recent reprezentantii ANAF.
Astfel, daca in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei debitorul nu isi achita obligatiile bugetare datorate se continua modalitatile de executare silita prin poprirea oricaror sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.
Integral in Capital
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri