80.000 de chimicale se folosesc in prepararea hranei
Data publicarii: 12-05-2010 | LifestyleEfectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american.
Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum.
Cei doi medici americani, oncologul La Salle Lefall si imunologul Margaret Kripke, au atras atentia ca exista dovezi clare ale efectelor cancerigene pe care mediul le are asupra alimentelor. De asemenea, ei au declarat ca cei mai expusi riscurilor sunt copiii. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Obama au cerut in mod insistent ca acesta sa ia masuri cu privire la toxinele si alte substante cancerigene care se afla in hrana de zi cu zi, in apa si in aer.
Specialistii americani au scris in raport ca nu toate substantele au efecte cancerigene, insa exista foarte multi aditivi alimentari care nu sunt evaluati suficient, dar sunt folositi, fara a se cunoaste bolile pe care le provoaca in timp. Raportul cere schimbarea modului in care se acorda aprobarile pentru utilizarea substantelor chimice in alimente. Autorii, convinsi ca va mai trece timp pana ce lucrurile se vor modifica, le fac consumatorilor cateva recomandari cu privire la modul in care pot evita consumul de produse toxice.
Cei care vor sa manance cat mai sanatos ar trebui sa aleaga fructe si legume crescute fara pesticide si sa le spele foarte bine inainte de consum, ne sfatuiesc medicii americani. De asemenea, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici, pentru a se evita ingerarea de antibiotice, hormoni de crestere sau alte chimicale folosite in hrana animalelor.
Integral in Jurnalul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri