Cat te costa un apartament dupa ce-l cumperi?

Data publicarii: 01-07-2010 | Imobiliare

Numeroasele facilitati din ansamblurile rezidentiale costa destul de mult, mai ales cand nu sunt ocupate toate locuintele din proiectul disponibil. Dar si apartamentele vechi pot crea dificultati prin amplasarea nu prea buna sau intr-un cartier prea aglomerat

In cele mai multe cazuri, achizitionarea unui apartament reprezinta un proces lung si dificil, iar la final, cand primesti cheile si te gandesti ca ai terminat cu toate bataile de cap, mai gandeste-te o data ca s-ar putea sa apara alte probleme, legate de contract, sau un cost prea ridicat pentru intretinerea proprietatii. Iar problemele nu se opresc aici - de aceea Curierul National a discutat cu cativa specialisti din domeniu pentru a identifica cele mai frecvente dificultati pe care le intampina proprietarii dupa cumpararea unei locuinte.

Cele mai frecvente probleme cu care se confrunta noii proprietari

"Cele mai importante doua probleme sunt costurile de intretinere si contractele cu utilitatile. Marea majoritate a cumparatorilor nu stiu exact ce vor, de aici rezultand multe probleme dupa achizitie. Aprope toti se uita la proprietatea in sine si la pret, fara sa se intereseze (si sa-si faca un calcul) de costuri si daca isi pot permite sa intretina aceste proprietati", a declarat, pentru Curierul National, Ionut Bordei, Head of Land Department and Residential Development CB Richard Ellis.

Potrivit reprezentantului CBRE, in momentul in care alegi o locuinta intr-un ansamblu rezidential ai multiple avantaje (paza, parc, firma de administrare, independent de utilitati) avantaje care evident costa - dezvoltatorul a platit pentru a fi construite, dar proprietarii trebuie sa le intretina, mai exista si problema costurilor de intretinere mai mari atunci cand blocul/ansamblul rezidential nu este locuit.

Integral in Curierul National