Jeffrey Franks:Romania poate alege daca vrea sa continue acordul cu FMI

Data publicarii: 29-07-2010 | Finante-Banci

Romania este o tara suverana si, daca guvernul roman considera ca tarii ii merge mai bine fara FMI, poate alege sa mearga pe drumul sau, a spus miercuri seful misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, dupa discutiile purtate cu presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, si cu omul de afaceri Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu declarase anterior ca Romania ar trebui sa inceteze cat mai repede acordul cu FMI.

'Important este ca guvernul nu este de parerea lui Dinu Patriciu', a adaugat Jeffrey Franks, si ca Executivul considera ca FMI face o treaba buna in Romania. Interesul nostru este sa ajutam Romania in orice fel putem, pentru a scoate tara din recesiune'.

Jeffrey Franks a mai precizat ca oamenii de afaceri au prezentat o lista de revendicari pentru relansarea economiei, iar FMI 'a luat nota de acestea'.

Seful misiunii FMI pentru Romania a explicat ca 'intotdeauna ne place sa ne intalnim cu oamenii de afaceri si cu sindicatele, sa le cunoastem opiniile privind mersul economiei, sa aflam care considera acestia ca sunt cele mai bune cai pentru relansarea economiei, dar si lucrurile care ii ingrijoreaza. Am avut un schimb util de opinii cu oamenii de afaceri', a spus in incheiere Jeffrey Franks

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: