Angajatii Ministerului Muncii s-au solidarizat cu protestatarii de la Finante

Data publicarii: 14-10-2010 | Finante-Banci
Angajatii din Ministerul Muncii s-au alaturat functionarilor de la Finante care au declansat, miercuri, un protest spontan, nemultumiti de taierea stimulentelor, relateaza Realitatea TV.

Cu acestia s-au fi solidarizat, pana la ora transmiterii acestei stiri, si angajati din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca ale judetelor Hunedoara si Arges, precum si cei de la Casa de Pensii Sector 1 Bucuresti.

Primii bugetari care au intrerupt lucrul miercuri au fost cei din Bucuresti, de la Ministerul Finantelor.

Proteste similare au fost declansate, miercuri, si in Constanta, Timisoara, Deva, Ploiesti, Galati, Iasi, Teleorman si Brasov.

Acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finantelor Publice a fost unul dintre reprosurile presedintelui Traian Basescu la momentul remanierii fostului ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu. Presedintele i-a avertizat pe noii ministri ai Finantelor si Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan Botis, sa nu repete "eroarea de sfidare a opiniei publice" pe care au facut-o predecesorii lor cu o luna in urma, cand au acordat stimulente oamenilor din minister, in conditiile in care bugetarilor li se cere solidaritate.

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, a declarat, la inceputul lunii septembrie, la plecarea din minister, ca decizia de a acorda stimulente personalului din subordinea sa ii apartine, iar intre el si presedintele Traian Basescu exista o divergenta de opinii de mai multa vreme pe aceasta chestiune. "Exista o divergenta de opinie intre mine si presedinte de foarte multa vreme. Fiecare dintre noi si-a mentinut punctul de vedere. Eu mi-am asumat aceasta acordare de stimulente personalului din Ministerul Finantelor", a precizat Vladescu.

Vladescu a explicat decizia prin faptul ca, fara stimulente, salariul personalului ar fi scazut foarte mult, ceea ce ar fi facut dificil de condus institutia. "Motivatia era diferenta de salarizare intre Ministerul Finantelor si ceilalti bugetari. Am facut o declaratie acum cateva luni, din acest punct de vedere a fost o eroare la scrierea legii 330 anul trecut, cand in lege s-au introdus sporurile, dar nu s-au introdus stimulentele. Ministerul Finantelor nu avea sporuri, avea stimulente. Ele au ramas pe dinafara si, in cazul in care ar fi disparut, personalul din cadrul ministerului, cu tot cu reducerea de 25%, ar fi pierdut aproape 60% din venituri, ceea ce facea foarte greu de administrat aceasta institutie", a spus atunci Vladescu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: