Necula: Leasing-ul roman se francizeaza
Data publicarii: 07-09-2006
De asemenea, presedintele companiei a declarat ca in ciuda faptului ca piata este dominata de leasing-ul auto, tendintele sunt de crestere ale leasing imobiliar si pentru achizitionarea echipamentelor.
Potrivit statisticilor afisate miercuri de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), forma de leasing predominanta in primul semestru al anului 2006 a fost cea a leasing-ului de autovehicule. In proportie de 89,86% (556,08 milioane euro), ponderea este detinuta de leasingul de autovehicule, din care 77,92% (439,25 milioane euro) reprezinta autoturismele, autoutilitarele - 12.69% (70,56 milioane euro), restul fiind atribuit altor autovehicule (comerciale grele, motociclete, ATV, etc).
"Este de remarcat cresterea ponderii echipamentelor industriale, de la 5,5% in primul semestru al anului 2006, la 9,16% (56,67 milioane euro) in primul semestrul al anului 2006", se comenteaza in comunicat ASLR.
Leasingul imobiliar a inregistrat o valoarea a contractelor finantate de de 6,07 milioane euro, ceea ce reprezinta 0,98% din totalul valorii bunurilor finantate de membrii ASLR.
Potrivit datelor afisate marti de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare neBancare (ALB), tot leasing-ul de autovehicule a dominat piata.
"Diversitatea finantarilor acordate sectoarelor economiei nationale reiese din faptul ca 29% (233,2 milioane euro) din totalul finantarilor au vizat echipamentele cu scop industrial, 6% (50,3 milioane euro) sectorul imobiliar si 65% (527 milioane euro) sectorul transporturilor, se spune in comunicatul ALB, trimis pe 5 august.
In ceea ce priveste sectorul transporturilor, autoturismele detin o cota de piata de 56%, vehiculele comerciale grele 30%, vehiculele comerciale usoare 12% , iar alte tipuri de vehicule, un procent de 2% din total.
Echipamentele industriale reprezinta o cota de 41% in domeniul constructiilor, fiind urmate de echipamentele destinate procesarii metalului, cu un total de 11%, alte echipamente destinate industriei alimentare (8%), IT (11%), industriei petrolului (4%), agriculturii (2%) si altor domenii (23%): birotica, mobila, echipament medical, imprimare si procesare, echipament chimic, agricultura.
Finantarea sectorului imobiliar este dominata de sectorul cladirilor industriale si comerciale, cu un total de 45% , in timp ce restul de 53% reprezinta sectorul rezidential si al blocurilor de apartamente, iar 3%, domeniul spatiilor de birouri, clasele A, B si C.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri