Rezervele BNR au urcat in ianuarie la 32,68 mld. euro

Data publicarii: 03-02-2011 | Finante-Banci
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut in ianuarie cu 257 mil. euro la 32,68 mld. euro, in contextul virarii unei transe de circa 900 mil. euro de catre FMI, potrivit datelor publicate ieri de banca centrala. In luna noiembrie 2010, rezervele valutare au atins un nivel record de 32,8 mld. euro.

Rezervele valutare ale BNR au atins pe parcursul anului trecut cinci niveluri record, in conditiile in care au existat intrari de peste 6 miliarde de euro numai de la institutiile financiare internationale.

Potrivit BNR, in cursul lunii ianuarie au avut loc intrari de 1,77 mld. euro, reprezentand transa a saptea aferenta acordului stand-by, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor MFP, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totodata, iesirile au totalizat 1,51 mld. euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si a lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Mai mult in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro: