Intesa Sanpaolo a avut pierderi de 9 mil. euro

Data publicarii: 17-03-2011 | Finante-Banci


Italienii au inghetat un plan de extindere agresiva in 2008, odata cu venirea crizei

Intesa Sanpaolo Bank, filiala locala a unuia dintre grupurile financiare italiene de top, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 9 mil. euro, dupa ce incheiase anul 2009 pe zero.

Pierderea a fost determinata de cheltuielile mari cu provizioanele, in conditiile in care banca a reusit sa isi majoreze anul trecut profitul operational (castigul obtinut din operatiunile curente inainte de constituirea provizioanelor) cu 13%, pana la 8 mil.
euro. Romania si Ungaria au fost singurele piete externe pe care grupul italian a inregistrat pierderi.

Rezultatele publicate de grup sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), care prevad un tratament mai bland in privinta creditelor neperformante decat standardele romanesti de contabilitate. Reprezentantii Intesa Sanpaolo Romania nu au comentat aceste informatii. In ciuda fortei financiare a grupului, Intesa Sanpaolo ramane un jucator de talie medie pe plan local, cu active de un miliard de euro la sfarsitul anului trecut. In decembrie 2009 activele bancii erau de 0,7 mld. euro. Banca a reusit sa isi majoreze portofoliul de credite cu peste 30% anul trecut, ajungand la 0,8 miliarde de euro. Din totalul portofoliului, credite de 0,7 miliarde de euro nu inregistreaza probleme la plata, in timp ce in categoria credite "indoielnice" sunt trecute finantari de 64 mil. euro. La acestea se adauga credite substandard si restructurate de 32 mil. euro.

 

mai mult in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: