Au sanse reale cei care se lupta cu bancile in 2011?

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Exista clienti ai bancilor care au castigat procese anul trecut, cele mai mari sanse avandu-le anul acesta cererile individuale. Avocatii recomanda clientilor sa nu incalce obligatia de a-si plati ratele lunare si sa analizeze cu atentie clauzele din contractele de credit, dupa cum reiese din declaratiile acestora facute in cadrul conferintei de presa cu tema "Disputa bancilor in 2011. Care este realitatea?" organizata de casa de avocatura Coltuc.

Dupa analizarea cererilor de chemare in judecata, s-a observat ca sunt doua lucruri care ii intereseaza pe clientii bancilor: respectarea de catre banca a nivelului de dobanda stabilit in conventia de credit, avand in vedere ca in conventie se arata ca este fixa, si inlaturarea clauzelor abuzive existente in conventia de credit.

Cum se apara bancile impotriva acestor cereri?

In conditiile speciale ale conventiei contractuale se prevede ca "banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, comunicand imprumutatului noua rata a dobanzii. Rata dobanzii astfel modificata se va aplica de la data comunicarii".

"Este clar ca procese impotriva bancilor au fost castigate. In ceea ce priveste sansele de castig in 2011, acestea sunt reale, confirmate de catre instante prin hotararile date in cele mai multe cauze. sanse mai mari de castig au insa clientii care au ales sa mearga in instanta individual", sustin reprezentantii Casei de avocatura Coltuc.

Integral in Capital.ro