Ce profituri poti scoate investind in arta

Data publicarii: 19-04-2011 | Lifestyle



Isi place arta si vrei sa investesti in artistii romani? Nu ai foarte multi bani pentru a-ti constitui propria colectie, dar iti doresti sa poti prezenta prietenilor un Grigorescu sau un Tonitza. Solutia ar fi sa participi la un fond de investitii in arta si apoi sa inchiriezi de la aceasta opere de arta, sau, daca devii membru fondator, poti primi in folosinta gratuita, o anumita perioada, operele de arta.

Certinvest, cel mai mare administrator independent de active, a lansat primul fondul de investitii in arta din Romania: Certinvest Arta Romaneasca. Acest fond isi propune sa obtina un randament investitional anual de 15% in euro, printr-o selectie atenta a operelor de arta romaneasca sau arta realizata de artisti cu cel putin o etapa de creatie pe teritoriul romanesc, opere cu lichiditate mare in piata.

"Arta este un activ tangibil si, in consecinta poate oferi protectie impotriva inflatiei", scrie in prospectul de prezentare a noului fond.

Certinvest isi propune sa stranga 5 milioane de euro de la investitori pentru primul fond de investitii in arta din Romania. Investitia minima in acest fond de investitii este de 2 unitati de fond, valoarea initiala a unei unitati fiind de 2500 euro. Cei care vor investi in perioadele 12-21 aprilie, 5-25 mai sau 5-25 iunie 2011 vor deveni membri fondatori ai noului fond si nu vor plati comisioane de subscriere. Investitorii care vor investi in alte perioade vor plati un comision de subscriere de minimum 2,5%. 

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: