Bancile vin cu oferte bune la creditarea... statului

Data publicarii: 05-05-2011 | Finante-Banci




MFP a atras 939 de mil. euro prin vanzarea de titluri in valuta, la un randament mediu de 4,89% .

Astfel, Finantele au reusit sa se imprumute cu 56% mai mult decat valoarea anuntata.

Dragoi: Bancile au cotat foarte bine, asa cum ne si asteptam. Am acceptat o valoare mai mare, fiind un randament rezonabil. 

Ministerul Finantelor Publice s-a imprumutat cu 939 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an, usor mai ridicat decat la emisiunea precedenta, din noiembrie 2010.

"Bancile au cotat foarte bine, asa cum ne si asteptam. Am acceptat o valoare mai mare decat suma anuntata, in conditiile in care randamentul maxim a fost de 4,9% pe an, rezonabil pentru o scadenta de trei ani in conditiile actuale de pe pietele financiare", a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, citat de Mediafax.

Finantele au anuntat o valoare indicativa pentru emisiunea de miercuri de 600 de milioane de euro, obligatiunile avand un cupon de 4,5% pe an. Scadenta obligatiunilor va fi data de 6 mai 2014. Subscrierile bancilor au depasit valoarea indicativa de peste doua ori, cumuland 1,247 miliarde euro, suma apropiata de cea eliberata de BNR in piata (1,3 miliarde euro) la sfarsitul lunii martie.

In noiembrie 2010, ministerul a vandut tot pe piata interna titluri in valuta de 1,32 de miliarde euro, cu scadenta la trei ani si un randament mediu de 4,8% pe an.

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: