De ce conteaza aurul ca investitie

Data publicarii: 09-05-2011 | Finante-Banci


     



Multi oameni de afaceri nu s-ar fi gandit pana acum un doi ani la aur ca la o investitie pe termen lung. Insa multe s-au schimbat de atunci.

Subiectul invetitiilor in aur a devenit fierbinte in timpul imediat dupa inceputul recesiunii, in 2008, si asta pentru ca pretul materialului pretios crescuse foarte mult. Insa, desi la inceput a fost doar o usoara saltare, pretul a continuat sa creasca si sa creasca, si asta pentru ca mari cantitati de aur erau cumparate. Oricine avea un ban in plus il baga in aur sau in actiuni la companii ce se ocupa cu extractia aurului.

Insa, daca a investi in ceva poate fi influentat de faptul ca cineva foarte bun la afaceri a facut-o, momentul in care ar trebui sa-l vinzi nu o sa-l afli asa de usor, poate doar cand va fi deja prea tarziu.

Asadar, inainte de a-ti baga toti banii in ceva, trebuie sa analizezi singur la ce riscuri te supui, iar Investopedia te ajuta.

Principala problema cu aurul este ca nu se consuma niciodata. Odata scos din mina, ramane in vietile noastre. Un butoi de petrol poate fi transformat in carburant, granele in produse alimentare. Aurul poate fi si el transformat in bijuterii sau folosit in arta, poate fi topit si din el sa se faca altceva, insa nu poate fi consumat, nu dispare decat daca il ingropam in pamant.

Din acest motiv, niciodata nu poti sa aplici principiul cerere/oferta la aur.

Integral in Ziare.com