ANL a cumparat materiale de 5,1 milioane dolari prin Bursa de Marfuri

Data publicarii: 18-09-2006
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a achizitionat, saptamana trecuta, prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), materiale de constructii in valoare de 5,1 milioane dolari, a informat, luni, un comunicat transmis de BRM. In perioada 11–15 septembrie 2006, la Bursa Romana de Marfuri, in Bucuresti si in teritoriu, pe Piata licitatiilor, s-au desfasurat 31 proceduri de achizitii si vanzari care au totalizat o valoare de 7,7 milioane dolari.

In Capitala, cea mai mare valoare de tranzactionare, de peste 5,1 milioane dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de ANL, care a achizitionat diferite tipuri de materiale de constructii pentru zonele calamitate - ciment, caramida, lemn, tabla cutata zincata, var, nisip – la cele mai avantajoase preturi pentru beneficiarii din cele 24 judete afectate de inundatii.Valori semnificative au avut si licitatiile ordonate de  CFR Irlu si CNCF CFR care au cumparat calculatoare, imprimante, server, elemente elastice, lampi electrice speciale pentru semnalizare si servicii de forta de munca, in valoare de aproape 350.000 dolari.

In teritoriu, BRM a organizat 14 licitatii care au totalizat o valoare de tranzactionare de aproape 1,2 milioane dolari. Pe primul loc, in topul sucursalelor teritoriale se situeaza, in ultima saptamana, Terminalul Prahova cu o valoare contractuala de 750.000 dolari, urmat de Galati cu 230.000 dolari.

BRM a organizat, miercuri, 13 septembrie 2006 la sediul sau central din Bucuresti, prima sedinta de tranzactionare in ringul cerealelor pe Piata la disponibil. In cadrul acestei sedinte de tranzactionare, au fost lansate ordine de vanzare pentru o cantitate totala de 5625 tone grau, din care a fost adjudecata o cantitate de 1325 tone, pentru care s-au obtinut preturi de 360 RON/tona si 370 RON/tona. La BRM, pe Piata la disponibil sunt organizate ringuri specifice pentru principalele categorii de produse fungibile: cereale si alte produse agro-alimentare, produse petroliere si alte produse energetice.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: