Credit Europe Bank lanseaza tranzactii in Renminbi

Data publicarii: 19-05-2011 | Finante-Banci



Un nou produs destinat tranzactiilor valutare in moneda chineza. Credit Europe Bank ofera in premiera pe piata financiar-bancara din Romania posibilitatea de a efectua transferuri direct in moneda nationala a Chinei, Renminbi (RMB).

Daca pana acum operatiunea de transfer in China presupunea doua schimburi valutare: RON/USD (sau EUR) si ulterior USD (sau EUR)/RMB, acum va exista doar o singura conversie: RON/RMB, care se face pe teritoriul Romaniei.

Acest serviciu este oferit de Credit Europe Bank (Romania) SA prin contul de RMB deschis la Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited, Hong Kong si vine atat in sprijinul comunitatii de afaceri care desfasoara schimburi comerciale cu China cat si a persoanelor fizice care opereaza transferuri de bani catre aceasta tara. Potentialul noului produs este unul considerabil, avand in vedere ca importurile din China au atins anul trecut 2,556 miliarde de euro, conform Institutului National de Statistica.

Noul serviciu lansat de Credit Europe Bank aduce avantaje importante atat pentru importatorii romani cat si pentru partenerii acestora: 

  • -elimina costurile/comisioanele de schimb valutar pe care le presupune trecerea printr-o valuta suplimentara (fie USD, fie EUR); 
  • - simplifica formalitatile asociate platilor valutare pe teritoriul Chinei;
  • - faciliteaza incasarea intr-un timp mai scurt a fondurilor in moneda locala chineza. 

Serviciul aduce beneficii insemnate prin simplificarea intregului proces de tranzactii valutare catre China. De asemenea, consolideaza relatia dintre partenerii de afaceri romani si chinezi si constituie cu siguranta un argument pentru stimularea dezvoltarii schimburilor comerciale dintre Romania si China" a declarat Andreea Ionescu, Head of Financial Institutions, Credit Europe Bank.

Standard Chartered Bank (Hong Kong) Ltd detine locul 4 in randul bancilor din Hong Kong, are 69 de sucursale si ofera clientilor sai servicii de Internet Banking, Private Banking, Servicii de investirii si asigurare, etc.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: