ATE Bank pleaca din Romania cel tarziu in 2012

Data publicarii: 27-05-2011 | Finante-Banci



ATE Bank - banca agricola a Greciei, controlata de stat, renunta la operatiunile din Romania, angajandu-se prin planul de restructurare aprobat de Comisia Europeana sa-si vanda participatia majoritara detinuta la filiala locala chiar in cursul acestui an daca gaseste cumparator.

Oricum, termenul limita de vanzare este sfarsitul lui 2012. Urmeaza sa fie vanduta si subsidiara din Serbia, alaturi de alte active.

Retragerea ATE Bank este primul impact vizibil al crizei din Grecia asupra pietei locale. Banca ocupa la sfarsitul anului trecut locul 24 in clasamentul dupa active, cu o cota de piata de numai 0,56%, fara a avea o pozitie cu implicatii sistemice. Opereaza o retea de 30 de unitati si 44 de bancomate, oferind servicii de retail si corporate. ATE Bank este al doilea grup strain dupa ungurii de la MKB - care controleaza Romexterra - care anunta ca vrea sa plece din Romania.

Grecii au 74,12% din banca, in timp ce un pachet de 7,36% este detinut de Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti, iar IFC - divizia de investitii a Bancii Mondiale - controleaza 15%.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: