BCR Asset Management controleaza o cincime din piata fondurilor de investitii
Data publicarii: 19-09-2006
BCR Asset Management se situeaza pe primul loc pe piata, cu o cota de 20,59%, urmata de SG Asset Management-BRD SA, cu o cota de piata de 15,36% si de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania, cu o cota de 12,84%, potrivit analizei companiei de gestionare a activelor, care citeaza statisticile Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
La finalul lunii august, BCR Asset Management gestiona active de peste 102 milioane lei (aproape 30 milioane euro), in crestere cu 59,3% fata de sfarsitul anului 2005, cand se cifrau la peste 64 milioane lei (17,86 milioane euro).
"Ritmul de crestere a activelor fondurilor administrate de BCR Asset Management - BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert - este superior ritmului pietei in ansamblu, cu o rata de +61,24% fata de o rata de 46,73% pe total piata", a declarat Ion Mincu Radulescu.
Potrivit datelor UNOPC, incepand din luna august 2006, BCR Dinamic, care este un fond de investitii diversificat, are cel mai mare volum de active sub administrare, de peste 64,4 milioane lei, cu o cota de piata de 12,98%. BCR Clasic, fond de obligatiuni, ocupa pozitia a sasea in clasament, cu active de peste 27,5 milioane lei si o cota de piata de 5,54%. Cel de-al treilea fond administrat de BCR Asset Management, BCR Expert, fond de actiuni, are active de peste 10,2 milioane lei si detine o cota de piata de 2,07%.
"Exista argumente serioase pentru a anticipa o dezvoltare semnificativa a pietei investitiilor administrate in Romania, explicata atat prin prisma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cat si prin prisma cresterii indicatorilor macroeconomici", considera presedintele SAI BCR Asset Management. Potrivit acestuia, exista premise pentru cresterea investitiilor in fonduri deschise, printre care cresterea veniturilor populatiei, reforma sistemului de pensii si reducerea dobanzilor bancare.
"Nivelul detinerilor persoanelor fizice din activele nete ale fondurilor deschise, care era la sfarsitul anului 2005 de circa 41 milioane euro, adica 0,7% din economiile populatiei detinute de sistemul bancar, ofera acestei industrii un mare potential", a mai spus Ion Mincu-Radulescu. Potrivit estimarilor analisti financiari, activele fondurilor mutuale isi mentin tendinta de crestere si ar putea urca cu cel putin 20-30% pana la sfarsitul anului 2006, la peste 500 milioane lei (circa 142 milioane euro), iar cele mai mari randamente vor fi aduse de fondurile de actiuni si cele diversificate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri