Cum incaseaza bancherii ratele la creditele concurentei

Data publicarii: 23-06-2011 | Finante-Banci

Aveti credit la o banca si singura unitate din oras s-a inchis? Nu va faceti sperante ca a renuntat la banii pe care ii datorati - de acum va trebui sa mergeti sa platiti rata la concurenta.

Ceva ce parea de neimaginat in anii de boom - ca o banca sa colecteze ratele la creditele vandute de unul dintre competitorii sai, asa cum o face spre exemplu pentru o companie de utilitati - apare acum ca o solutie fireasca, utilizata de tot mai multi bancheri pusi in situatia de a se retrage de pe anumite piete. In mod similar cu furnizorii de utilitati care si-au externalizat incasarea facturilor, si bancile care apeleaza la astfel de solutii suporta comisionul aferent transferulului, astfel incat sa nu apara costuri suplimentare pentru clienti.

"Daca intr-o anumita localitate banca nu mai este prezenta din motive de readaptare a intregii retele teritoriale, e firesc sa se stabileasca parteneriate cu alte banci, astfel incat clientii sa nu fie afectati, sa isi pastreze beneficiile", precizeaza reprezentantii MKB Nextebank, un jucator de talie redusa, care a inchis mai multe unitati in cadrul unui proces de reorganizare.

Integral in Ziarul Financiar


Ultimele stiri pe BankNews.ro: