Cum sa-ti deschizi o agentie loto la tine in cartier

Data publicarii: 11-07-2011 | Afaceri


Firmele care indeplinesc anumite conditii pot vinde bilete la loto in sistem de franciza. Loteria Romana instruieste personalul, iar castigurile vin din comisioanele din vanzari.

 In Romania, exista o agentie loto la 11.000 de locuitori, in timp ce media europeana este de o agentie la 1.600 de locuitori. Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) vrea sa schimbe aceasta statistica pe baza ideii de franciza, relateaza revista "Capital". "In prezent, 1.007 din cele 1.949 de agentii loto sunt agentii mandatare, adica se lucreaza in baza unui contract de mandat, iar partenerii nostri castiga din comisioane. Incercam sa dezvoltam tipul acesta de colaborare", spune Mihai Boboc, sef serviciu vanzari CNLR. El sustine ca orice agent economic poate sa devina agentie loto mandatara, scrie EVZ.ro

Transformarea intr-o agentie loto 

"Sa deschizi o agentie este foarte simplu! Trebuie indeplinite cateva conditii: sa ai o suprafata de cel putin 10 metri patrati, sa ai in statut codul CAEN 9.200, jocuri de noroc si pariuri", explica Mihai Boboc. Urmatoarea etapa este depunerea unui dosar la Loteria Romana. In cazul in care acesta este complet, businessul intra pe linie dreapta. 

Loteria instaleaza echipamentele: antene, terminale loto si, daca se cere, terminalul de pariloto si aparatele de videoloterie. In plus, personalul care urmeaza sa lucreze la viitoarea agentie mandatara este instruit tot de CNLR. Astfel, cu niste costuri de pornire extrem de mici, agentia mandatara poate sa devina, inca de la inceput, profitabila. 

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: