Fuziunea cu Ardaf propulseaza Generali pe locul 7 pe piata romaneasca de asigurari

Data publicarii: 05-09-2011 | Finante-Banci



Generali Romania, societate formata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf (ARDF), va fi condusa de Adrian Marian, fostul director general adjunct al Generali Asigurari.

Pana in prezent, Generali Asigurari a fost condusa de Maria Kovarova, care ramane in Consiliul de Supraveghere al noii companii de asigurare, iar Ardaf, de Uma Stanislav.

,,Pe termen scurt, ne propunem eficientizarea produselor interne, in vederea imbunatatirii serviciilor oferite, urmarind totodata relansarea vanzarilor si retentia clientilor. Pe termen mediu, vizam asigurarea unor baze solide pentru o dezvoltare sigura, constanta si profitabila", a declarat directorul general al Generali Romania, Adrian Marian. Potrivit acestuia, noua societate de asigurari va cheltui trei milioane de euro pentru promovarea fuziunii.

Ca rezultat imediat al acestei operatiuni, care se va finaliza de altfel in decurs de un an, Generali Romania devine cel de-al saptelea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 6,7%, conform datelor CSA pentru primul semestru. Totodata, portofoliul companiei va fi structurat astfel: 48% asigurari auto, 10% asigurari de viata, 24% asigurari de bunuri, 6% raspundere si 2% asigurari de calatorie. In acelasi timp, noua societate va avea peste 500 de parteneri, brokeri, banci si companii de leasing.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: