Apartamentele noi, mai scumpe. Vezi ce tip de locuinta prefera romanii

Data publicarii: 09-09-2011 | Imobiliare


Multi romani prefera sa dea mai putin pe o locuinta veche, situata intr-o zona mai buna si fara riscul de a avea surprize neplacute in timp. De cealalta parte insa, o casa noua are avantajele ei.

Plafonul impus de programul Prima Casa, 60 mii de euro, reprezinta unul dintre principalele motive pentru care apartamentele vechi sunt cele mai cautate de catre cumparatori, in detrimentul celor noi, potrivit opiniilor specialistilor din piata, centralizate de Evenimentul Zilei.

Argumente pro apartamente noi

Totusi, in continuare, sunt clienti care prefera locuintele noi datorita avantajelor pe care le au acestea. "Cel mai important argument pentru achizitionarea unui apartament construit dupa anul 2000 este tocmai acela ca apartamentul este nou, recent construit. Durata sa de viata va fi astfel mult mai ridicata iar devalorizarea apartamentului in timp, sa spunem, peste zece ani sau peste 20 de ani, va fi mult mai redusa comparativ cu a unei locuinte din aceeasi zona care a fost construita in urma cu 20 sau 30 de ani", a afirmat Catalin Serbanescu, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Integral in Evenimentul Zilei