Patronii BRD vand din active ca sa se salveze

Data publicarii: 12-09-2011 | Finante-Banci




Grupul francez Societe Generale, care detine a doua cea mai mare banca de pe piata locala, BRD, a anuntat un program de vanzari de active si de reduceri de costuri prin care spera sa obtina 4 miliarde de euro pana in 2013.



Societe Generale, puternic lovita de criza datoriilor (actiunile Societe Generale au scazut de la sfarsitul lui iunie cu 57% si se apropie de nivelul inregistrat in martie 2009) vrea sa recastige increderea investitorilor prin masuri care vor viza in principal activitatea filialei sale de investitii, SG CIB, a carei baza de costuri ar trebui sa scada cu 5%.

"Expunerea Societe Generale la criza datoriilor suverane (Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania) este scazuta si foarte usor de gestionat, in orice tip de scenariu final. Afacerile grupului sunt profitabile, nivelul lichiditatilor este extrem de satisfacator, asa cum sunt si nivelurile de solvabilitate. Pe baza soliditatii bancii si cu convingerea ca o noua perioada a inceput dupa vara lui 2011, Grupul a decis sa accelereze si sa adopte executarea planului sau strategic. 

 

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: