Camera de Comert romano-olandeza sustine aderarea Romaniei la zona Schengen
Data publicarii: 23-09-2011 | Afaceri
"Aderarea Romaniei la zona Schengen ar fi benefica atat pentru libera circulatie a persoanelor, cat si a bunurilor. Va facilita astfel comertul intra-comunitar si ar putea stimula atractivitatea Romaniei pentru investitiile straine directe in sectoare precum productia, asamblarea, transportul si logistica. Olanda este deja cel mai mare investitor strain in Romania si suntem de parere ca accederea Romaniei in zona Schengen ar fi de asemenea in interesul comunitatii olandeze de afaceri, conducand la intensificarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari”, a declarat Peter de Ruiter, Presedintele NRCC.
"Pe baza discutiilor noastre cu Ministerul Roman al Afacerilor Externe, precum si cu alte autoritati publice, consideram ca Romania indeplineste conditiile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen. Tara a facut investitii considerabile pentru securizarea granitelor sale estice si de sud-vest, in echiparea fortelor de politie si a celor de graniceri si vamesi.
Consideratiile politice nu ar trebui sa interfereze cu procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. Acest lucru ar trebui sa fie judecat exclusiv din punct de vedere tehnic”, a adaugat de Ruiter.
NRCC a lucrat in ultimul an cu Ministerul Roman al Afacerilor externe pentru a imbunatati perceptia Romaniei in Olanda organizand o serie de intalniri cu factori cheie de raspundere olandezi si prezentand argumentele Romaniei.
"Organizatia noastra a subliniat in permanenta oficialilor olandezi, precum si marilor investitori olandezi, enormele oportunitati economice pe care le ofera Romania in diferite sectoare precum transportul si logistica, agricultura, energia, managementul apelor menajere si utilitatile. Suntem de parere ca ar fi in interesul tuturor ca autoritatile de la Haga sa ne asculte argumentele”, a declarat Richard Reese, Directorul Executiv al NRCC.
"Pe de alta parte, desi suntem de acord cu faptul ca autoritatile romane sunt indreptatite sa-si intensifice activitatile impotriva evaziunii fiscale si criminalitatii transfrontaliere, suntem de parere ca toate controalele efectuate de autoritatile romane ar trebui sa fie nediscriminatorii si sa nu vizeze un anumit sector economic sau o anumita comunitate de afaceri”, a concluzionat de Ruiter.
Despre NRCC:
Camera de comert romano-olandeza este o organizatie non-profit infiintata in 2005 care reprezinta mai mult de 85 de membri din Olanda si Romania. Pentru mai multe informatii, va rugam sa-l contactati pe domnul Richard Reese, Directorul Executiv al NRCC, richard.reese@netherlands.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri