UNIQA Asigurari isi majoreaza capitalul social cu 40 milioane EURO

Data publicarii: 17-01-2012 | Finante-Banci

UNIQA Asigurari si-a majorat capitalul social cu suma de 172 milioane RON, echivalentul a 40 milioane EURO, reprezentand o crestere cu 66% a capitalului social detinut de companie anterior (260.268.200 RON). Aceasta majorare a fost aprobata de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la finele lunii decembrie 2011.

Capitalul social al UNIQA Asigurari este de 432.268.200 RON, suma care va asigura o dezvoltare solida a companiei si care va sustine implementarea cu succes a proiectelor companiei.

"Obiectivele UNIQA Asigurari pe termen lung sunt imbunatatirea pozitiei in piata romaneasca de asigurari si dezvoltarea afacerilor pe segmentele profitabile. Pentru realizarea acestora implementam un program de dezvoltare ce ne va permite cresterea durabila pe termen lung si adaptarea la schimbarile economiei.

Prin acesta majorare de capital se confirma inca o data faptul ca suntem permanent sustinuti de puterea financiara a grupului UNIQA, unul dintre cei mai mari jucatori din asigurari in Europa Centrala si de Est.” a declarat dl. Florin Golovatic, Presedinte - Director General UNIQA Asigurari.

Structura actionariatului companiei a ramas aceeasi, actionarii UNIQA Asigurari fiind: 

UNIQA International Beteiligungs-Verwaltungs GmbH - cu o detinere de 99.9999%  din capitalul social 

UNIQA International Versicherungs-Holding AG - cu o detinere de 0.0001% din capitalul social.

"Aceasta actiune reprezinta un vot de incredere din partea UNIQA Group pentru UNIQA Asigurari si pentru piata de asigurari din Romania, o piata cu un potential ridicat de dezvoltare. Compania din Romania va beneficia in continuare de sprijinul financiar si logistic necesar dezvoltarii, fiind una din prioritatile strategice ale grupului.” a declarat dl. Hans Christian Schwarz, Membru Directorat UNIQA International.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: