CNAB: Aeroportul Baneasa, incadrat in clasa I de risc seismic
Data publicarii: 06-03-2012 | Turism
Aeroportul International Aurel Vlaicu - Baneasa a fost incadrat in clasa I de risc seismic, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti /CNAB/.
In faza preliminara de consolidare a Aeroportului, a fost efectuata o expertiza tehnica a celor trei corpuri de cladire, finalizata in februarie 2012, in urma careia a rezultat incadrarea acestora in clasa I de risc seismic.
Avand in vedere statutul de monument istoric al AIBB AV, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, administratorul aeroportului, a adoptat, conform legislatiei in vigoare, un plan de interventie.
Acesta include, pe langa lucrarile de consolidare (realizarea de pereti din beton armat, camasuire stalpi, etc) si alte lucrari necesare conservarii corpurilor de cladirile si aducerii lor la aspectul initial al monumentului istoric (lucrari la fatade, tamplarie, termoizolatiii, terase, acoperis rotonda).
Pentru acordarea contractelor de proiectare si executie ale lucrarilor de interventie asupra celor trei corpuri de cladire ale AIBB AV va fi demarata in scurt timp procedura de licitatie publica.
Terminalul de pasageri al Aeroportului International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), declarat in anul 2011 monument istoric de importanta nationala si universala de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National, se afla in proces de reabilitare si implementare a conceptului de City Airport.
Prima etapa a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a AIBB AV a fost finalizata in luna decembrie 2011, prin reabilitarea si modernizarea Terminalului de Aviatie Generala ('Corp C'), la cele mai inalte standarde internationale de calitate, siguranta si confort.
Potrivit CNAB, etapa urmatoare a acestui program initiat de administratia aeroportuara prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de cladire ale AIBB AV (Rotonda, 'A' si 'B'), utilizate in prezent pentru procesarea traficului low-cost.
Astfel, in faza preliminara a acestei etape a fost efectuata o expertiza tehnica a celor trei corpuri de cladire, finalizata in februarie 2012, in urma careia a rezultat incadrarea acestora in clasa de risc seismic 1. In consecinta, au fost luate o serie de masuri prevazute de legislatia in vigoare, respectiv anuntarea autoritatilor (Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Primaria Capitalei, Inspectoratul de Stat in Constructii) precum si demararea procesului de consolidare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri