Saxo Bank continua sa inregistreze profit

Data publicarii: 14-03-2012 | Finante-Banci

 Cu un profit net de 83,1 milioane de euro, banca daneza specializata in tranzactionari si investitii  online, isi mentine cursul stabilit anul trecut, cand a inregistrat profituri record. 

Venitul operational al Saxo Bank a crescut cu 6% in 2011, ajungand la 475 milioane de euro, fata de 450 de milioane de euro in 2010. Banca a continuat sa investeasca in dezvoltarea afacerii, ceea ce a insemnat ca au crescut costurile de personal si administrative - cu 12%. Cu toate acestea, profitul net a cumulat 83,1 milioane de euro, cu 4% mai putin decat anul trecut (2010, un an record).

Afacerea cu depozitele colaterale ale clientilor Saxo Bank a crescut cu 26%, ajungand la 3,59 miliarde de euro, la data de 31 decembrie 2011. Incluzand si clientii cu depozite colaterale pe platforma de tranzactionare oferita de Saxo Bank pentru retail, cresterea a fost de 13%, de la 4,21 miliarde de euro la 31 decembrie 2010, la 4,74 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut. Afacerea de asset management a crescut cu 6%, de la 4,19 miliarde de euro la sfarsitul lui 2010, la 4,46 miliarde de euro, la 31 decembrie 2011.

Fondatorii si presedintii Saxo Bank, Kim Fournais si Lars Seier Christensen, au facut urmatoarea declaratie comuna:

"Situatia generala de pe piata a redus apetitul investitorilor pentru risc si a franat activitatile de pe piata de capital. Prin urmare, suntem satisfacuti cu rezultatele obtinute pe anul trecut, rezultate care confirma viabilitatea modelului de business al Saxo Bank. 

Raspunsul nostru la situatia provocatoare de pe piata a fost sa ne concentram pe cresterea businessului prin expansiune geografica si imbunatatirea continua a produselor si platformelor noastre. Directia strategica a Saxo Bank urmareste diversificarea si extinderea ofertei de produse si servicii, pentru a atinge o audienta mai vasta, la nivel international. Acest lucru se imbina foarte bine cu ambitia noastra de a oferi clientilor servicii create special pentru ei. In acelasi timp, suntem mandri ca rolul nostru de a oferi tot mai multa transparenta pietei de tranzactionare online e din ce in ce mai vizibil.” 

In august 2011, Saxo Bank a anuntat ca TPG Capital, una dintre cele mai importante firme de investitii din lume, a devenit actionar major in Saxo Bank. La jumatatea lunii decembrie, toate autorizatiile necesare au fost obtinute. TPG Capital a achizitionat 30% din Saxo Bank. Fondatorii bancii detin in continuare majoritatea Saxo Bank. Fournais Holding A/S si Lars Seier Christensen Holding A/S detin fiecare cate 29,95% din Saxo Bank. Restul actiunilor sunt detinute de fosti sau actuali angajati ai bancii.

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o banca specializata in investitii si tranzactionari online. Banca permite clientilor sa tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe baza de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descarcata SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platforma pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile in peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai bancii. White label reprezinta pentru Saxo Bank o zona de business importanta si presupune personalizarea si crearea de marci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail in peste 160 de tari. Saxo Asset Management a fost lansat in 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestioneaza. Saxo Bank are sediul in Copenhaga si birouri in Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: