Transforma cardul de credit in card de economii

Data publicarii: 26-06-2012 | Finante-Banci

In mod uzual, cardul de credit intra la aceeasi categorie - o modalitate, uneori mai facila, de indatorare. Majoritatea utilizatorilor unui card de credit il percep ca sursa de datorii, fie pentru ca au un card nepotrivit nevoilor lor, fie pentru ca nu il folosesc intr-un mod adecvat. Si totusi, in mod paradoxal, cardul de credit se poate transforma intr-un aliat, chiar intr-o sursa de economisire, daca sunt respectate cateva principii simple de utilizare.

Iata cateva dintre aceste principii care ii pot ajuta pe utilizatorii cardurilor de credit sa isi maximizeze beneficiile si sa evite greseli costisitoare.

1. Platiti mai mult decat suma minima de plata

Platind suma minima datorata, conform extrasului de cont, va duce la cresterea substantiala a dobanzii pentru suma utilizata din cardul de credit. De exemplu, daca veti cheltui 1000 de lei, dintr-un card de credit cu o dobanda anuala de 20% si cu o suma minima de rambursat de 5%, rambursand doar suma minima de 50 de lei/luna, veti fi datori timp de 25 de luni, timp in care veti plati o dobanda de aproximativ 226 de lei, plus comisioanele aferente. Drept urmare, e recomandat sa platiti cat mai mult posibil din suma utilizata.

2. Folositi perioada de gratie in interesul dvs.

Majoritatea cardurilor de credit vin cu perioada de gratie la rambursare intre 40 si 60 de zile. Folosind in mod eficient principiul "cumperi azi, platesti peste x zile" puteti rezolva problemele temporare de cash flow ale bugetului dvs, fara sa trebuiasca sa recurgeti la un imprumut cu costuri aditionale. Ca aceasta facilitate sa reprezinte un avantaj este foarte important sa nu depasiti perioada de gratie cand acoperiti cheltuielile.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: