ING ar putea sa reduca si mai mult costurile

Data publicarii: 08-01-2013 | Finante-Banci

Grupul olandez de servicii bancare si asigurari ING a anuntat luni ca ar putea sa adopte un nou plan de reducere a costurilor pentru a respecta noile reglementari si a se proteja fata de cresterea creditelor neperformante, transmite Reuters.

Bancile din intreaga lume trebuie sa faca fata unor cerinte de capital mai stricte intr-un moment in care economia slaba reduce cererea pentru servicii bancare, ceea ce obliga bancile sa-si reduca operatiunile si personalul.

In luna septembrie a anului trecut, ING a demarat cel de-al doilea plan de restructurare, plan care prevede eliminarea a 2.350 de locuri de munca, in special in Europa, dupa un prim plan similar in 2011 care a condus la concedierea a 2.700 de angajati in Olanda. La finele anului trecut ING avea aproximativ 87.000 de angajati la nivel global.

"Costurile cu creditele riscante au crescut din cauza incetinirii economice si ne ne asteptam la o imbunatatire rapida', se arata in mesajul trimis angajatilor cu ocazia Noului An de directorul general al ING, Jan Hommen. 'Desi am demarat masuri pentru a ne reduce costurile, ne confruntam si cu alte dificultati, precum crestere costurilor de reglementare si taxa pe banci, trebuie sa continuam sa ne aliniem structura de costuri la un mediu operational mai slab", se mai arata in mesajul publicat luni pe pagina de internet a bancii.

Integral in Economica.net