Sezon de reduceri la ansambluri rezidentiale

Data publicarii: 22-01-2013 | Imobiliare

Cresc insolventele pe piata imobiliara. Tot mai multe ansambluri rezidentiale sunt scoase la licitatie la pret redus, din cauza problemelor financiare ale dezvoltatorilor si a dorintei bancilor de a-si reduce pierderile. Conform brokerilor, problema este cu atat mai grava in cazul complexurilor care inca nu au fost intabulate, pe motiv ca acestea raman la stadiul de proiect, neputand fi ipotecate.

 Potrivit expertilor din domeniul imobiliar, peste 20 de ansambluri rezidentiale se afla in insolventa, fie pentru ca sunt implicate intr-un litigiu, fie ca au alte probleme. "Preturile cu care sunt socase la vanzare sunt judecate pe niste principii economice. Problema apare cand aceste ansambluri intra in insolventa si nu sunt finalizate. Atunci, nici nu le poti vinde pentru ca nu sunt terminate, nu ai nici bani sa le termini si mai esti si cu creditul pe cap. Practic, daca imobilul nu este intabulat, nu poate fi ipotecat, pentru ca, tehnic, el nu exista, fiind doar in stadiul de proiect. Acesta este stadiul in care se afla multe din ansamblurile cu probleme. E o situatie foarte sensibila si foarte complicata”, ne-au declarat surse avizate din piata imobiliara.

 Cortina Residence, la reducere

 Complexul Cortina Residence din Bucuresti, dezvoltat de firma Cefin Real Estate, in faliment, a fost scos la vanzare din nou, la un pret mai mic, de 5 milioane de euro, in conditiile in care firma avea datorii de aproape 26 milioane de euro la intrarea in insolventa, in anul 2010. Lichidatorul judiciar a organizat mai multe licitatii pana in prezent, fara nici un rezultat. La licitatia anterioara, stabilita pentru 18 decembrie, pretul de pornire a fost redus la 7,3 milioane de euro, iar la sfarsitul lunii, lichidatorul, firma BDO Business Restructuring, va organiza o alta licitatie, la un pret de pornire de 5 milioane de euro. Firma Cefin Real Estate Alpha este detinuta de grupul italian Cefin si fondul de investitii american Heitman.

Integral in Puterea.ro