Ce vor companiile sa afle despre partenerii lor de afaceri

Data publicarii: 06-03-2013 | Afaceri

Intr-un context economic deloc favorabil, informatiile pe baza carora se iau decizii privind vanzarea la termen au un impact major asupra indicatorilor unei companii. Verificarea partenerilor de afaceri joaca un rol mai important ca oricand, in conditiile in care eficientizarea timpului si luarea deciziilor intr-un timp relativ scurt au devenit imperative. 

Rapoartele oferite de sistemul RisCo.ro cuprind Buletinul Insolventei, Procese in Instanta, Datorii Restante, Rating Financiar, Limite comerciale, Cash Flow, CIP online,  si sunt necesare firmelor aflate in situatia de a vinde servicii clientilor, urmand sa incaseze contravaloarea acestora la termene cuprinse in general intre 15 si 90 de zile. Analizand acesti indicatori se evita riscul de neplata.

Potrivit datelor furnizate de RisCo, cel mai complet sistem de verificare online a firmelor din Romania, de la inceputul acestui an au fost realizate aproximativ 20.000 de rapoarte, cele mai solicitate fiind rapoartele CIP Online (Centrala Incidentelor de Plati - 4.500), Buletinul Insolventei (3.800) si procese in instanta JUST (2.700). 

Astfel, companiile sunt cel mai mult interesate de incidentele de plati aferente biletelor la ordin si cecurilor emise de o persoana juridica in ultimii 7 ani. Existenta unor inscrieri in Centrala Incidentelor de Plati poate fi evaluata ca un factor de risc important privind relatia comerciala cu acel partener. Cu cat incidentele sunt mai recente cu atat riscul de neplata este mai mare.

Totodata, faptul ca o firma a intrat sau nu in insolventa reprezinta un factor important pentru partenerii de afaceri, ca de altfel si procesele companiei aflate pe rolul instantelor din Romania, lista proceselor fiind relavanta in primul rand prin numarul acestora. Cu cat numarul proceselor este mai mare cu atat riscul operational al respectivei firme este mai mare. Recomandabil este ca firmele sa nu aiba procese in derulare, riscurile fiind in acest caz aproape nule.

Informatii precum ratingul financiar al companiei, raportul privind fluxurile de numerar Cash Flow sau RECOM Online intregesc topul celor mai solicitate informatii pe RisCo.ro. Aceste rapoarte sunt deosebit de utile pentru a intelege care este situatia financiara a companiei partenere, care sunt sansele ca aceasta sa nu isi poata plati la timp facturile in urmatoarele luni. De asemenea, raportul RECOM Online prezinta situatia actualizata a companiei, conform inregistrarilor de la Registrul Comertului.

Cele mai interesate sa afle informatii despre partenerii de afaceri sunt companiile care activeaza in Comertul cu ridicata, Comert cu amanuntul, Productie si Consultanta. Acest interes se explica prin numarul ridicat de clienti companii ai firmelor din sectoarele respective de activitate, precum si specificul vanzarilor. O companie care vinde produse cu plata la termen catre o baza larga de clienti, multi dintre ei clienti noi, este interesata de informatii rapide, corecte si eficiente privind bonitatea acestor clienti.

RisCo este singurul serviciu din tara care poate furniza rapoarte unice in mediul online despre ratingul financiar al unei firme, cash flow, limitele comerciale  ce pot fi acordate companiei, raportul CIP instantaneu, rapoarte RECOM, datorii restante, insolventa si procese in justitie.

In 4 minute, RisCo genereaza rapoarte ruland ultimele informatii existente in bazele oficiale de date.

Rapoartele RisCo pot fi accesate la adresa www.risco.ro de catre orice persoana fizica sau juridica, fara a fi necesara crearea unui cont de client. Utilizatorii care isi deschid cont de client RisCo beneficiaza de 3 rapoarte gratuite.