Concursul de Debut Literar UniCredit anunta inscrierile pentru cea de-a sasea editie

Data publicarii: 22-03-2013 | Finante-Banci

Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank dau astazi startul inscrierilor la cea de-a sasea editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor romani care nu si-au mai publicat lucrarile in volum pana in prezent oferindu-le acestora sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor. 

Anul acesta, perioada de inscrieri se incheie pe data de 13 mai, iar festivitatea de premiere, care va avea loc in iunie, va desemna castigatorii celor 3 categorii de concurs: roman, proza scurta si poezie.

Manuscrisele inscrise la cea de-a sasea editie vor fi evaluate de catre personalitati din domeniul literar si academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Marin Malaicu-Hondrari (poet, prozator, traducator, organizatorul festivalului anual Poezia e la Bistrita) si Marius Chivu (critic literar, redactor-editor Dilema Veche si Dilematica).

Volumele castigatoare vor fi publicate si promovate de Editura Humanitas in cadrul Targului International Gaudeamus, editia a XX-a, care va avea loc in perioada 13-17 noiembrie 2013. 

"O caracteristica a implicarii in activitati pentru dezvoltarea comunitatii a UniCredit Tiriac Bank este continuitatea. Concursul de Debut Literar UniCredit este unul dintre proiectele care dovedeste cu prisosinta acest lucru. Suntem, deja de sase ani, parteneri in organizarea acestui concurs, unul dintre cele mai longevive din Romania, si ne bucuram deopotriva cu autorii cand rasfoim cartile proaspat iesite din tipar. Nici anul acesta nu face exceptie si speram ca la toamna, cand vor fi publicate cartile castigatorilor, sa citim noi viitori scriitori romani de succes.”, spune Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank.

"Valoarea literara se masoara in timp. Din acest motiv continuam si in acest an sa sprijinim scriitorii debutanti, recompensandu-le indemanarea prin promovarea si recunoasterea lor literara.” Cristina GUSETH, director Asociatia Catalist.

Concursul de Debut Literar UniCredit va fi sustinut prin doua dezbateri pe teme literare, organizate la Librariile Humanitas si la Facultatea de Litere-Universitatea Bucuresti. Acestea vor reuni nume cunoscute in domeniul literar romanesc si vor incuraja interactiunea libera intre pasionatii de literatura. 

Informatii suplimentare referitoare la criteriile de eligibilitate, modalitatea de inscriere in concurs, precum si editiile din anii precedenti sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro si pe pagina de Facebook a concursului.

Parteneri media: Dilema Veche, PORT.ro, HotNews.ro (WebPR), Radio Romania Regional Radio Romania International si Radio Romania Cultural

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank este o banca europeana de top ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Banca sustine financiar primul centru independent de arta si cultura, deschis sub numele PAVILION, fiind totodata partener strategic al Bienalei Internationale de Arta Contemporana Bucuresti. Componenta cultural artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal - de exemplu, Festivalul si Concursul International George Enescu si Concursul de Debut Literar UniCredit.

Asociatia Catalist

Asociatia Catalist a fost infiintata in anul 2007 cu scopul promovarii culturii romanesti, a cartii in general, precum si sprijinirea viitorilor scriitori romani. Pe langa lansarea celei de-a treia editii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociatia a dezvoltat si proiecte ale caror obiective au constat in: dezvoltarea si mentinerea de parteneriate cu editurile romanesti, presa locala pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, cresterea interesului publicului de a citi prin promovarea cartilor publicate de edituri, initierea si promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat in mediul online si scris de cinci autori romani.