CFR si-a redus datoriile cu 13%, in primul trimestru

Data publicarii: 09-04-2013 | Economie

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si-a redus datoriile cu 13% in primul trimestru, de la 620 de milioane de lei la 540 de milioane de lei, in urma efectuarii platilor pentru contributiile obligatorii catre bugetul consolidat, a anuntat, luni, compania.

In ceea ce priveste sumele neplatite prin procedura stopaj la sursa, CFR SA este in prezent la zi cu sumele reprezentand plata contributiilor sociale aferente anagajatorului. 

'Reducerea arieratelor este una dintre prioritatile planului nostru de management, pentru transformarea pozitiva a companiei, fiind totodata si un angajament asumat in fata finantatorilor internationali' a declarat Dimitris Sophocleous, director general al companiei. 

Echipa manageriala continua programul de eficientizare a activitatii companiei prin aplicarea de masuri concrete care sa contribuie la diminuarea arieratelor si la cresterea veniturilor proprii ale companiei, cum ar fi reanalizarea actualelor tarife percepute pentru inchirierea spatiilor si a terenurilor din patrimoniul privat al companiei, demararea procedurii de recrutare a noului management si, nu in ultimul rand, recuperarea datoriilor de la operatorii de transport feroviar. 

'Ne mentinem anagajamentul in fata actionariatului si a institutiilor financiare internationale pentru a implementa cu celeritate si eficienta planul de management care va reusi transformarea pozitiva a CFR SA', a adaugat managerul companiei. 

Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA - companie care administreaza infrastructura feroviara publica - desfasoara o activitate de interes public si contribuie la libera circulatie a persoanelor, marfurilor si a bunurilor in interiorul tarii si peste granita, in conditii ecologice, eficiente si de siguranta. 

Sursa: AGERPRES